Bijuteriile din aur turcesti PDF Imprimare Email
Articole aur
Scris de punk17er   
Luni, 10 Mai 2010 14:37

Cu o varsta aproape la fel de mare ca a omenirii, aurul a fost intotdeauna prezent in viata oamenilor. Atractia fata de metalul pretios de culoare galbuie ai insufleteste deopotriva pe femei si barbati, bogati si saraci, tineri si varstnici. Dovezi vechi din Anatolia unde s-au gasit primele dovezi ale utilizarii acestui material pentru bijuterii dateaza de peste 7000 de ani vechime. Tot in aceeasi zona grecii, romanii dar apoi bizantinii au adus contributii la dezvoltarea bijuteriilor din aur, iar otomanii le-au ridicat la o forma de arta. Imperiul otoman a lasat bijuterii de exceptie, unele dintre ele ce pot fi vizitate la muzeele din istanbul, dar si in alte zone din restul lumii. Comerciantii din Bazarul Acoperit au adus aceasta mostenire pana in ziua de azi.

 

 

Bijuteriile din aur turcesti
Bijuteriile turcesti din ziua de azi demonstreaza traditia milenara ce o ducea imperiul otoman. Acumularea acestei experiente tehnologice a permis turciei transformarea acestui mestesug intr-o ramura economica cu un procent bun in cadrul economiei tarii.
Turcia exporta bijuterii din aur in mai mult de 80 de state ale lumii, pe piete cu standarde destul de ridicate, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, Elvetia.
Calitatea bijuteriilor din aur turcesc este recunoscuta pana si de concurentii principali, italieni, care au ales Turcia pentru a produce creatiile proprii. Cand cumparati bijuterii pe care scrie ca sunt produse in Italia, aveti sanse mari de a nimeri bijuterii produse de turci.
Aurul caracteristic turcesc are de obicei o culoare mai intens galbuie, mai apropiata de culoarea aurului curat. Acesta este motivul principal pentru care aurul turcesc a fost ales de-a lungul timpului de cumparatori.
Calitatea deosebita a bijuteriilor din aur turcesti este accentuata de stilul oriental care este mai bogat, mai sofisticat, opulent.
Ultima actualizare în Vineri, 14 Mai 2010 10:50
 

Sondaje

Cat de des cumparati ceva din aur?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Linkuri utile